Fotoboek Expeditie Middelpunt – Centrum

Het fotoboek van Expeditie Middelpunt – Het Centrum is nu online te koop via de webshop van Butik Keramik. Zo realiseren we thuis nog enige kruisbestuiving …

In het boek wordt een zoektocht gedocumenteerd naar het geografisch middelpunt van de 64 gemeenten van de provincie West-Vlaanderen, aangevuld met het middelpunt van de provincie zelf. Deze zoektocht werd een fietstocht langs alle gemeenten van West-Vlaanderen. 

Is daarmee dan het “hart” van deze gemeenten, van deze provincie gedocumenteerd ? Is daarmee de identiteit geduid ? Het geeft in ieder geval een genuanceerd beeld van een rurale provincie waar nog veel open ruimte is, maar waar ook zowat overal gewoond of gewerkt wordt: elk geografisch middelpunt is “in gebruik”, er ligt geen enkel middelpunt in een natuurgebied, een bosgebied. Alles is bereikbaar: er is quasi altijd wel bebouwing in de onmiddelijke omgeving, je kan er meestal vanuit de publieke ruimte héél dicht bij komen.

Hier worden de middelpunten van elke gemeente weergegeven inclusief de naam van de dichtsbijzijnde straat.  De beelden zijn gerangschikt volgens een spiraalvormige fietstocht langsheen de geografische middelpunten van alle gemeenten van West-Vlaanderen, startend aan het station van Brugge en eindigend in Kortemark, waar het geografisch middelpunt van de provincie West-Vlaanderen ligt. Deze fietstocht is 884,7 km. De bewegwijzering van deze fietstocht langsheen het recreatief fietsknooppuntennetwerk wordt meegegeven als baseline bij de foto’s.

Formaat 21,50 x 30 cm. Hardcover. 72 bladzijden.

Kostprijs 25 euro, verzendingskosten inbegrepen.

Naar de webwinkel: https://www.butikkeramik.be/shop/#!/products/fotoboek-expeditie-middelpunt—centrum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *